Posted on

Mobilskal – en del av teknologin

Det var runt år 2000 då mobiltelefonerna började komma ut hos allmänheten och det var främst Nokias telefoner som var populära då. Redan då var mobilskal ett tillbehör man kunde köpa till sin mobil för att göra den mer personlig. Idag finns det många fler mobiler att välja mellan och även fler mobilskal.

Mobiltelefonen – en förlängning av dig

Under 1990-talet började mobiltelefonen användas av allmänheten. Under lång tid var telefonerna stora, tunga och klumpiga och en stor del av befolkningen hade inte en mobiltelefon under den tiden. De var även väldigt dyra för gemene man att köpa, vilket gjorde att få hade råd att köpa en mobiltelefon för eget privat bruk. Men omkring år 2000 hände något. Då blev Nokias telefoner moderna och allt fler började använda en mobiltelefon till vardags. Idag är det nästan ingen som inte har en mobiltelefon oavsett ålder och ekonomiska förutsättningar.

Redan när Nokiatelefonerna kom var det modernt att välja olika skal till sina telefoner för att göra dem mer personliga. Det har inte förändrats sedan dess, även om mobiltelefonerna har förändrats och knappt ens går att jämföra då skillnaderna mellan dem är så stora. Ett mobilskal kunde förr antingen ha ett estetiskt eller ett praktiskt syfte. Oftast fick man välja mellan det estetiska eller praktiska, men idag behöver man sällan välja bort något av det. Idag finns nämligen ett stort utbud av skal till iPhone, Samsung, OnePlus och alla andra märken på marknaden.

Ett skal kan vara väldigt enkelt och enbart fungera som ett extra skydd för mobilen. Det kan även fungera som en plånbok för fickor för kort och sedlar. Om man vill ha ett speciellt mönster eller färg på skalet lär man kunna hitta det då utbudet av mobilskal är mycket större än utbudet av mobiltelefoner. Till skillnad från början av 2000-talet, har man idag dessutom möjlighet att köpa mobilskal på nätet.