Posted on

Fördelar med att satsa på en begagnad smartphone

Visst är ny teknik spännande och rolig, men det är faktiskt inte alltid som det är värt att satsa sina pengar på det allra senaste. När det gäller mobiltelefoner är det ofta så att de äldre modellerna liknar de nyare väldigt mycket. Här berättar vi om fördelarna med att satsa på en begagnad mobil och var du hittar en.

Billigare och mer klimatsmart mobil

Visste du att genom att köpa en begagnad mobil kan du spara upp till 95 % koldioxidutsläpp? Produktionen av mobiltelefoner är nämligen en stor miljöbov, därför är det smart att köpa en begagnad och klimatsmart mobil. Hos mResell kan du hitta begagnade mobiler från många olika varumärken. Vad sägs till exempel om en iphone 11 pro max begagnad fast ändå lika fräsch som en ny? Här är nämligen alla mobiler noga servade. Dessutom har du 12 månaders garanti på ditt köp, något som känns tryggt.

Våga satsa på begagnad elektronik

Visst har du säkert någon gammal mobil som ligger och skräpar hemma i en byrålåda? Det har också många andra svenskar. Ett förslag är att man ska kunna få pant på sina gamla mobiler för att de ska kunna återvinnas. Det är nämligen ett stort problem att mobiler sällan återvinns så som de borde.

Vill du inte lämna din mobil till återvinning kan det vara en bra idé att lämna in den till en firma som kan sälja den åt dig. På så sätt kan du faktiskt tjäna lite pengar på den telefon du inte längre använder.

Så köper du en begagnad mobil på ett säkert sätt

Det blir alltmer populärt att satsa på en begagnad telefon istället för att köpa en ny. Faktum är att marknaden för begagnade mobiler rör sig uppåt. Men hur ska man då göra för att på ett säkert sätt köpa en telefon begagnad? Risken finns ju alltid att råka ut för skojare.

Det bästa är om du vänder dig till en seriös återförsäljare, till exempel mResell. Hos dem är nämligen telefonerna servade och du har en garanti. Köper du din telefon privat är det lätt hänt att du går miste om hjälp om den går sönder. Det finns också risk för att du i värsta fall råkar köpa stöldgods. Köper du telefonen privat är det därför viktigt att du ser till att få alla nödvändiga köpehandlingar med din telefon. Här kan du läsa fler tips om hur du köper en äldre mobil på ett säkert sätt.

Idag finns flera återförsäljare som saluför mobiler på ett seriöst sätt. Det är med andra ord enklare än någonsin att komma över en begagnad mobil. Det bästa av allt med att köpa begagnat är att du sparar på både miljön och på dina pengar. Idag behöver vi i större utsträckning tänka på klimatet, något som du bidrar till när du handlar second hand.