Posted on

Framtidens flygande transportmedel

Ny teknik inom transportmedel utvecklas ständigt i snabb takt och framtiden kan bli allt mer luftburen även när det kommer till persontransporter. Nu håller allt fler teknikföretag på att utveckla flygande taxibilar med samma koncept som drönarteknik och de ska gå helt på el!

Hyra smarta kontor och ta flygtaxi till jobbet!

Äger man ett företag kan man behöva ett kontor för att kunna ge sin personal kontorsrum, samt att man behöver tillgång till konferensrum, lunchrum och förråd. I en nära framtid kommer det också mycket troligen finnas chans att kunna erbjuda sin personal att ta en flygtaxi vid behov till arbetet istället för en vanligt taxi! I Skellefteå har man redan fått grönt ljus att testköra eldrivna taxidrönare. En sådan taxi kallas eVTOL, som står för eldrivna vertikalstartande flygfarkoster. Testfarkosterna ska köras mellan Skellefteå flygplats och teknikföretaget Northvolt som också ligger i Skellefteå. Inom en snar framtid kan det bli en verklighet att få kunna flyga till sitt kontor och då kan det även vara smart att hyra kontor istället för att köpa! Vill man ha ett hyrkontor i Stockholm finns det smarta kontor att hyra på Östermalm med alla bekvämligheter man kan behöva. När man hyr ett kontor ingår det kontorsmöbler, flexibla kontrakt där man kan anpassa sin hyrtid, samt att all driftskostnad ingår i hyran. Genom att hyra färdigmöblerade kontorslokaler spar man mycket pengar och tid och slipper leta efter lämpliga lokaler.

Framtidsplaner för flygande taxibilar

I Dubai planerar man att 25 procent av alla transporter ska vara autonoma, det vill säga självkörande, till år 2030. I planen ingår flygtaxi och Uber, Hyundai och bland annat Bosch håller nu på att tillverka flygande och självstyrande taxibilar. Till en början kommer man först och främst troligen se flygande taxibilar i Dubai där man också planerar speciella plattformar där de kan landa. Utvecklingen av flygande taxibilar och modern teknik förändrar hela samhället i en allt snabbare takt. Den snabba tekniska utvecklingen i samhället kommer att effektivisera och underlätta persontransporter i många situationer. I början av januari 2021 storsatsade och investerade amerikanska Uber i företaget Joby Aviation för flygande drönartaxin Uber Elevate. Taxin kan flyga 240 kilometer på bara en laddning och har en topphastighet på 200 kilometer i timmen. Tanken är att man genom en app för Uber ska kunna beställa en flygande taxi som kommer automatiskt och som ska vara förarlös. Idag sker även en snabb digitalisering av hela samhället, vilket underlättar för att utveckla flygande taxibilar. Tack vare den digitala evolutionen kan man lätt utveckla de autonoma system och tekniska lösningar som kommer att ingå i drönartaxin och dess funktioner. Snart kan man på ett bekvämt sätt ta en flygande taxi och på köpet få helt nya och enastående vyer från ovan!