(null)
För alla oss som tycker om Tudor-tiden, både i bokform och som kostymdrama, kommer nu nyheten att TV- serien som bygger på Hilary Mantels Wolf hall kommer att sändas på SVT i vår!

Wolf hall och uppföljaren För in de döda handlar som bekant om Thomas Cromwell, mannen som kom från fattiga förhållanden men som blev upphöjd till diverse titlar av Henrik VIII bara för att sedan bli en av dem som föll offer för Henriks vrede.

Tudorperioden är en spännande epok med många politiska förändringar, nya idéer och mäktiga män som gjorde som de ville. Henriks hov fick se inte mindre än sex olika drottningar, religiösa förföljelser och en kung som med åren blev alltmer samvetslös. Intrigerna, både i politik och i kärlek, var många.

Detta utlovar gott för TV-serien. Dessutom är det en BBC-produktion med Shakespeareskådespelaren Mark Rylance i huvudrollen och med Damien Lewis (som vi känner igen från Band of Brothers och Homeland) som Henrik VIII.

SVT har ännu inte satt startdatum men enligt deras hemsida kommer den under våren. Under tiden kan vi kika på trailern på Youtube eller få en massa information på seriens hemsida.

Jag passar också på att gratulera författaren som numera kan titulera sig Dame Hilary Mantel!

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Wolf Hall på tv
Taggar:                                     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *