Elly är den sorts flicka som växer upp alldeles för fort. Hon trivs bättre tillsammans med sin äldre granne Mr. Golan än vad hon gör med flickor i sin egen ålder. För att inte vara så ensam får hon en kanin av sin bror Joe. Kaninen kallar hon gud, och den blir hennes bästa vän. Men snart får Elly en annan vän, Jenny, en nyinflyttade flicka med ett kaotiskt hem. När Ellys föräldrar bestämmer sig för att öppna ett bed and breakfast i Cornwall blir hon tvungen att skiljas från Jenny, och inte långt efter det får hon ett mystiskt samtal från henne. Det är sista gången de pratar med varandra, sedan är Jenny försvunnen. Samtidigt kämpar Joe med att acceptera sin sexuella läggning.

Som vuxen jagas Elly av skuggorna från sitt förflutna. Hon får reda på att Jenny sitter i fängelse efter att ha mördat sin våldsamme man och genom brev tar de upp kontakten och blir vänner igen. Den 11 september 2001 befinner sig Joe på sitt kontor i World Trade Center, och Elly med familj påbörjar sökandet efter honom.

Det här en bok om en familj, framförallt om kärleken mellan en bror och en syster; om hemligheter och att börja om på nytt; om vänskap; om livets uppgångar och nedgångar. Det är en mycket fin och minnesvärd bok som etsar sig fast och väcker tankar och känslor. Och dessa tankar och känslor fortsätter att gro och växa även när boken är utläst.

Titel: When God was a Rabbit
Titel på svenska: När gud var en kanin
Författare: Sara Winman

When God was a Rabbit av Sara Winman

2 reaktion på “When God was a Rabbit av Sara Winman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *