Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät

Jag har tidigare läst ett par böcker av Paulo Coelho, men bara hans främsta böcker som Alkemisten och Pilgrimsresan. Jag trodde att välja Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät skulle vara ett säkert kort, att jag skulle gilla boken, men till skillnad från den andra två böckerna så fångades jag inte alls av berättelsen.

Det jag gillar med Paulo Coelho är att han skriver korta, kärnfulla böcker packade med budskap. Jag är inte troende eller andlig, men jag uppskattar ändå hans sätt att beskriva världen. Innehållet i hans böcker väcker tankar och känslor, och får mig att fundera på saker ur ett annat perspektiv. Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät är också den en sådan bok, men det är något med den som gör att jag tycker att den faller ganska platt. Det är en kärlekshistoria som jag har svårt att tro på, och tankarna kring livets mening är mycket bättre i Alkemisten och Pilgrimsresan.

Titel: Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät
Originaltitel: A margem do rio Piedra eu sentei e chorei
Författare: Paulo Coelho

Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät av Paulo Coelho

2 reaktion på “Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät av Paulo Coelho

 • 27/02/2013 kl. 10:58
  Permalänk

  Läste nyligen manuskriptet från Accra, vilket var min första bok av författaren. Tyckte den var annorlunda och tänkvärd.

  Svar
  • 27/02/2013 kl. 13:03
   Permalänk

   Jag har också fått tips om Elva sekunder, av Paulo Coelho.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *