SOULLESS
Gail Carriger
ISBN: 9780316056632

Recensent: Andrea Zackrisson

IMG_0529.JPGI viktorianska London lever Alexia Tarabotti, en ungmö på 26 år vars mamma har gett upp förhoppningarna om att få henne bortgift. Dessutom har hon ingen själ, men det är det inte många som vet om. Det är inte direkt något man skryter om. För detta är ett London där det finns vampyrer, varulvar, spöken, och sådana som Alexia, sällsynta själlösa. Efter att deras rättigheter utökats lever vanliga människor och människor med övernaturliga förmågor tillsammans i Storbritannien. Som själlös kan Alexia tillfälligt tillintetgöra de övernaturligas krafter genom att röra vid dem.

En kväll blir Alexia överfallen av en vampyr som hon dödar i självförsvar. Efter det blir hon utsedd av självaste drottningen att vara med i en grupp som undersöka varför det börjar dyka upp oregistrerade vampyrer i staden. Kommer hon lyckas ta reda på vad som pågår i London?

Jag gillar verkligen idén om en alternativ värld. Viktorianska London är sig likt, förutom det faktum att där även finns människor med övernaturliga krafter. Soulless påminner mycket om True blood, som också går ut på att vampyrer accepterats i samhället. I Soulless hade jag hoppats på mer action, men mer än något annat tycker jag att detta är romance. Den här boken har inte lämnat något bestående intryck hos mig, men var underhållande.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Varulvar och vampyrer i viktorianska London
Taggar:                                                         

En reaktion på “Varulvar och vampyrer i viktorianska London

  • 13/07/2015 kl. 08:24
    Permalänk

    Jag har de två första böckerna i den här serien. Skall bli så roligt att läsa dem.

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *