Svensk science fiction är ovanligt, därför är det extra kul att Nomadplaneten håller så hög klass.

Nomadplaneten av Emanuel Blume.

Det är tidig 2100-tal och på jorden och mänskligheten plågas av konflikter, global uppvärmning och ekonomiska kriser. När det ser som allra mörkast ut upptäcks en ny stjärna på himlen. Den visar sig vara en nomadplanet, en vandrande himlakropp som korsar solsystemet. En internationell rymdexpedition får i uppdrag att undersöka planeten.

När expeditionen ska lämna jorden visar sig en av besättningsmedlemmarna arbeta för en terrororganisation. Ersättare i sista stund blir Jonathan Othiambo, en svensk-kenyansk astrofysiker. Som ny i gruppen kastas han in i ett maktspel han inte förstår, där konflikter sjuder under ytan i den till synes välorganiserade besättningen. Den nya planeten bjuder på vetenskapliga upptäckter som väcker förvirring, skräck och konspirationsteorier. När expeditionen tappar radiokontakten med jorden tvingas Jonathan välja sida.

Välskriven och genomtänkt

Jag tror inte att jag tidigare har läst en svensk science fiction och jag gläds av att Nomadplaneten håller en så hög klass. Den är genomtänkt, välskriven och håller hög kvalitet.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Välskriven svensk sci fi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *