FREDENS PRIS
Anna Blixt
Undrentide förlag, 2013
ISBN: 978-91-980313-1-7

Recensent: Andrea Zackrisson

Fredens-prisI riket Vangrind lever det svartögda häxfolket i samhällets skuggor. De är ett fruktat folk bland dem som kallar sig Ljusets folk och de får lida därefter. Bland dem finns Minora, en flicka vars mörka arv har dömt henne till ett liv på flykt. Tillsammans med sina syskon jagas hon ut i vildmarken. Snart bryter kriget ut och kungen ger order om att utrota de svartögda.

Mitt i krigets kaos anländer Wenneron, en krigare som vill ena folket och leda dem till frihet genom skoningslös hämnd. Han blir deras räddning och väcker livsfarliga krafter till liv. Minora dras in i hans krets av förtrogna och inser snart att han kommer att förbanna landet såväl som rädda det.

Fredens pris är en fantasyroman av Anna Blixt, och är första delen i hennes serie Mörkrets väktare. Det är en spännande värld som Blixt målar upp, och en genomtänkt och välskriven berättelse som läsaren bjuds på. Jag är inget stort fantasyfan och fastnade tyvärr inte för den här boken. Det beror på mig och inte på den här romanen ifråga, så om du gillar fantasy så tycker jag att du ska testa den här svenska fantasyn.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Välskriven svensk fantasy
Taggar:                     

En reaktion på “Välskriven svensk fantasy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *