VÄLKOMMEN TILL HIMMELSTA
av Hanna Landahl
Celanders förlag, 2016
ISBN: 978-91-87393-41-9

Recensent: Andrea Zackrisson

valkommen-till-himmelstaTre ensamkommande flyktingbarn kommer till avfolkningsorten Himmelsta någonstans på den svenska landsbygden. Invånarna i Himmelsta har blandade känslor för nykomlingarna: en klick tar emot dem med öppna armar och vill få dem att känna sig välkomna, men en större grupp anser att de inte har där att göra. Ibra från Eritrea och Hamid och Mohammed från Syrien vänder upp och ned på tillvaron för Nicke, Tove, Anja, Urban och Inez.

Jag tycker att Välkommen till Himmelsta är en läsvärd bok med bra driv. Det är också en aktuell bok som skildrar hur det kan se ut i mindre svenska samhälllen i en tid då Sverige tar emot många flyktingar som bemöts av svenskarna på olika sätt.

Bokens svaghet är karaktärerna, som tyvärr är stereotypa och onyanserade större delen av boken.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Välkommen till Sverige?
Taggar:                                         

2 reaktion på “Välkommen till Sverige?

 • 06/01/2017 kl. 11:39
  Permalänk

  Började lyssna på ljudboksversionen men lyssnade inte klart. Karaktärerna är för svaga i mitt tyckte och den kändes alldeles för förutsägbar.

  Svar
  • 10/01/2017 kl. 11:33
   Permalänk

   Jag håller helt med dig om karaktärerna! Men det var en lättläst bok så i pappersversionen gick det snabbt att ta sig igenom den.

   /Andrea

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *