Lucy Dillon visar ännu en gång att hon är en av toppnamnen när det gäller feel good. Drömmen runt hörnet är en tänkvärd berättelse om att våga satsa på dina drömmar och vårda relationer till människor som står dig nära.

Drömmen runt hörnet av Lucy Dillon. Forum bokförlag, 2019.

Lorna står inför ett vägskäl i livet. Trots ett misslyckat försök med ett popup-galleri väljer hon att investera i ett galleri i småstaden Longhampton, där hon växte upp. Hennes förr så tajta familj har börjat luckras upp och nu finns det en risk att den splittras helt. Dessutom har hon en hemlig kärlek, som har varat sedan tonåren. För att lyckas måste Lorna våga att satsa allt. Dels hennes sparkapital, men framförallt måste hon våga släppa människor inpå livet och låta dem bli en del av hennes vardag, och hon en del av deras.

Det är hennes väninna Betty som får henne att våga satsa allt, både pengar och känslor, i förhoppningen om att hon ska lyckas. Och dessutom hjälpa några människor på vägen. Med paniken bultande i kroppen sätter hon på sig rött läppstift och tar sig an det hennes nya liv har att erbjuda.

Bra tänkvärd feel good

Drömmen runt hörnet är en bra feel good. För bara några veckor sedan påstod jag at jag skulle ta en paus från just den genren, men jag inte låta bli Lucy Dillons senaste när den släpptes i slutet av januari.

Och jag är glad att jag valde att lyssna på den. Den har ett upplägg som du kommer att känna igen om du har läst någon av Lucy Dillons andra böcker, men det är ju just det som är en del av charmen med feel good-genren. Även om det är lite förutsägbart så bjuder Dillon på en tänkvärd berättelse som inspirerar till att följa dina drömmar och vårda relationerna till människorna ditt liv. Det är en fin berättelse om att våga satsa och ge allt, både på karriär och relationer. Det är först då som du har chans att lyckas.

Mer av Lucy Dillon

Drömmen runt hörnet är Lucy Dillons åttonde bok på svenska. Bibliophilia har tidigare recenserat följande böcker av Dillon:

Andrea__

Skrivet av Andrea

Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Våga satsa: Drömmen runt hörnet
Taggar:                                                     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *