Jag förstår inte hur jag ska hinna läsa alla böcker som dyker upp i brevlådan. Omfånget av utgivningen i kombination med det lite kallare vädret gör hösten till en härlig årstid. Här är ytterligare några böcker som jag gärna läser i höst.

I_skymningen_sjunger_koltrastenI skymningen sjunger koltrasten av Linda Olsson. Ges ut av Brombergs.
En historia om tre mycket olika människor som kommer varandra nära med böckernas hjälp. En berättelse om ensamhet, vänskap, litteraturens kraft och de hisnande möjligheter som ryms i varje människas liv.

Ljudet_av_sadant_som_fallerLjudet av sådant som faller av Juan Gabriel Vásquez. Ges ut av Brombergs.
Ett porträtt av författarens hemland Colombias blodiga historia vid den tid då knarkhandeln styrde mångas liv och hur den kommit att påverka en hel generation.

 

Rosornas_krig_StormfagelRosornas krig: Stormfågel av Conn Iggulden. Ges ut av Albert Bonniers förlag.
Första delen av Conn Igguldens nya serie om Rosornas krig, historien om hur två släkter störtade England i ett blodigt inbördeskrig i trettio år. Läs Marikas recension här.

 

KarthagoKarthago av Joyce Carol Oates. Ges ut av Albert Bonniers förlag.
En roman om våld, kärlek och förlåtelse. En mörk berättelse, i vilken Joyce Carol Oates återvänder till de trakter i nordöstra USA där hon själv är uppvuxen och där några av hennes mest omskakande romaner utspelar sig.

StraffStraff av Paula Polanski. Ges ut av Albert Bonniers förlag.
En tät och gåtfull thriller där inte mycket är vad det synes vara, och där upplösningen visar sig vara själva startpunkten. I översättning av Håkan Nesser.

 

En_doft_av_dodEn doft av död av Andrew Taylor. Ges ut av Forum bokförlag.
En historisk äventyrsroman som utspelar sig i 1700-talets New York. Ett lik hittas i stadens slum. Det leder till en mordutredning som har potential att ändra maktbalansen i vid bemärkelse.

Andrea

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Utgivning september – utländsk skönlitteratur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *