Precis som i augusti bjuder även september på många bra böcker. Jag har samlat mina favoriter i fyra inlägg: svenska skönlitteratur, utländsk skönlitteratur, pocket och facklitteratur.
Barnbruden

Barnbruden av Anna Laestadius Larsson.
Ges ut av Piratförlaget.

Stockholm 1774. Den 15 år gamla kungabruden har anlänt till Stockholm för att gifta sig med Gustav III. En berättelse om vänskap, svek, maktlystnad och frihetstörst skildrad ur kvinnornas perspektiv. Första delen i en planerad triologi.

Mellan_rott_och_svart

Mellan rött och svart av Jan Guillou.
Ges ut av Piratförlaget.

Den fristående tredje delen i romanserier Det stora århundrandet.

Stockholm_octavo

Stockholm octavo av Karen Engelmann.
Ges ut av Damm förlag.

Stockholm 1791. Emil Larsson, en drickare och spelare, är i behov av en fru och letar bland arbetare och adel. Men det som till en början är en oskyldig lek leder honom till Stockholm octavo. En roman om kärlek, makt och politik.

En_herrgardssagen

En herrgårdssägen av Marcus Ivarsson.
Ges ut av Kartago förlag.

Seriealbum. Marcus Ivarsson har överfört denna historia av Selma Lagerlöf till tecknad serie, och lyckas tillföra något i bilder och berättande som gör att den känns som något alldeles nytt.

Lasarna_i_Broken_Wheel

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katharina Bivald. Ges ut av Forum bokförlag.

Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara från Haninge för att hälsa på Amy i Iowa. Men när hon kommer dit är Amy död. Feelgood-roman i den klassiska, anglosaxiska traditionen.

Utgivning september 2013 – svensk skönlitteratur

2 reaktion på “Utgivning september 2013 – svensk skönlitteratur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *