Det nya året är i full gång och med det förlagens vårutgivning. Jag håller koll på vad som kommer ut varje månad och samlar mina favorier. Vad det gäller januari blir det några få pärlor som jag väljer att presentera.

Katarinas_bokKatarinas bok av Maria Gustavsdotter. Ges ut av Historiska media.
Del två i serien om prästdöttrarna. Genom 1650-talets Norden drar krigets vindar och det råder missväxt. På Orust har prästfrun dött i barnsäng och systrarna Katarina och Ebba tvingas välkomna en ung styvmor till familjen. Hos Katarina växer viljan att själv skapa sig en framtid, fjärran från faderns och styvmoderns förtryck. Snart nog är hon på väg söderut, mot ett nytt liv som köpmannahustru i danska Ribe.

Och_runt_mig_faller_varldenOch runt mig faller världen av Marit Sahlström. Ges ut av Ordfront förlag.
Ett bor med sina föräldrar och syskon i en liten by, där det springer vilt på vägarna och de matar kaniner. På sommaren åker de ut till ön. Livet är perfekt, till de en dag blir en familj präglad av sjukdom och död, som slåss för att överleva.

 

 

Rott_upprorRött uppror av Pierce Brown. Ges ut av Norstedts.
Som alla andra arbetar Darrow i gruvorna på Mars, han är en slav under den överklass som har bebott planeten. Driven av hämnd och med längtan efter rättvisa offrar Darrow allt för att infiltrera det legendariska institutet, en skola för den dominerande klassen. Han tvingas slåss för sitt liv och hela civilisationens framtid mot de bästa och mest brutala av samhällets framtida härskare.

 

Mug_cakesMug cakes – 40 snabbfixade, oemotståndliga kakor att baka i en kopp av Mima Sinclair. Ges ut av Massolit förlag.
Mug cakes är allt den akut sötsugna någonsin har kunnat drömma om: De är lätta och snabba att baka utan kladd och krångel. En mug cake bakar du, precis som namnet avslöjar, i en mugg eller kopp direkt i mikron. Efter bara fem minuter kan du njuta av din helt egna nybakade kaka – lätt som en plätt.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Utgivning januari 2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *