Vad jag ser fram emot bokåret 2014! Jag har skummat igenom Svensk Bokhandels katalog för vårens böcker, och den är fylld till bredden med intressanta böcker inom alla genrer. Här är mina favoriter bland de böcker som ges ut i januari.

Delade_hemligheter

Delade hemligheter av L. Marie Adeline. Ges ut av Albert Bonniers förlag.
Livet har förändrats för Cassie sedan hon upptäckte SECRET, det hemliga sällskapet där kvinnor hjälper varandra att förverkliga sina erotiska drömmar. Nu är det dags för henne att ta hand om gruppens senaste medlem.

Den_blinde_mannens_tradgård

Den blinde mannens trädgård av Nadeem Aslam. Des ut av Forum bokförlag.
Utspelar sig månaderna efter elfte september-attackerna. Om en familj som drabbats av krigets verkningar. En roman om längtan och förlust, om extremismens vansinne och svårigheten att skilja vän från fiende i en värld där våld föder våld och ingen segrare finns.

Fagelburen

Fågelburen av Lisa Jewell. Ges ut av Printz Publishing.
Efter en tragedi under en påskhelg förvandlas fyra syskons idylliska barndom, med kärlek och skratt, till något helt annat. Plötsligt lever de i en familj som håller på att slitas sönder. När de lir vuxna skapar de nya relationer och det vore som om de aldrig varit en familj alls. Nästan, men inte helt.

Hoglandet

Höglandet av Steinar Bragi. Ges ut av Natur & Kultur.
Två par blir isolerade på det isländska höglandet efter att deras bil går sönder. De tvingas övernatta hos två gamlingar som lever isolerade. De beter sig konstigt, de verkar rädda för någon ute i mörkret. De fyra försöker komma därifrån, men misslyckas gång på gång. Snart blir sprickorna inom gruppen uppenbara.

Luffarens_sista_dans

Luffarens sista dans av Fabio Stassi. Ges ut av Brombergs.
Gripande och underhållande om Charlie Chaplins osannolika liv. Italienaren Fabio Stassi har skrivit en roman som bygger på den stora skådespelarens äventyrliga historia från de första stapplande stegen i England till den enorma framgången i USA.

Medan_mörkret_faller

Medan mörkret faller av Anna Lihammer. Ges ut av Historiska media.
Mörkret faller över Europa år 1934. Nazisterna har tagit makten i Tyskland och många är på flykt. Hemma i Sverige fattas beslut om sterilisering av »sinnesslöa«. I Uppsala hittas en högt uppsatt akademiker bestialiskt mördad i Anatomiska institutionens källare.

Har_ar_jag_nu

Här är jag nu av Karen Campbell. Ges ut av Lind & co.
En roman som levandegör hur det är att vara flykting – att utan skyddsnät kastas in i en främmande kultur. Karen Campbell har skrivit en ”feelgood”-bok som också får läsaren att tänka efter.

Vinter_i_dromhuset

Vinter i drömhuset av Maeve Binchy. Ges ut av Norstedts.
Vinter i drömhuset bär Maeve Binchys speciella kännemärke: här finns värme, humor och romanfigurer som man vill tillbringa tid tillsammans med. Romanen blev Maeve Binchys sista och belönades med Irish Book Award.

Missdadare

Missdådare – Brott och människoöden i Sverige omkring 1600 av Annika Sandén. Ges ut av Atlantis bokförlag.
När Sverige blev ett stormaktsvälde genom olika krigsföretag stärkte kyrkan samtidigt sitt grepp. Men i rikets socknar hade kvinnor och män att ordna och leva sina liv. Konflikter uppstod och brott begicks. I boken får vi läsa om mord, hor, sexuella övergrepp, förtal, könsöverskridande beteende, kyrkostölder och supande präster i ett mikrokosmos där människors livsföring ofta kom i konflikt med överhetens önskemål.

Andrea

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta, men har svårt för fantasy, deckare och chic lit.

Utgivning januari 2014

2 reaktion på “Utgivning januari 2014

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *