Varje månad brukar jag presentera mina favoriter bland utgivningen och hittade tre godbitar bland de böcker som ges ut nu i februari.

Liv_efter_livLiv efter liv av Kate Atkinson. Ges ut av Massolit förlag.
Tänk om du har ett oändligt antal chanser att leva om ditt liv. Skulle du till slut kunna rädda världen från ett oundvikligt öde? Skulle du ens vilja? En kall vinterdag 1910 föds Ursula Todd. Hon ger ifrån sig ett kraftfullt skrik och påbörjar ett minst sagt ovanligt liv. För hon dör gång på gång, på många olika sätt.

 

 
Efter_ekotEfter ekot av Olivia Bergdalen. Ges ut av Ordfront förlag.
Fanny har åkt till sin mormor på Västgötaslätten, för hennes mormor vet ingenting om vad som har hänt. Hon bara skrapar sin potatis och dukar på verandan och anar inte hur lätt allt går åt helvete. Hur enkelt det är att komma så nära någon att den plötsligt har all makt att göra en illa. Men Fanny vet. Hon har försökt att göra allt rätt. Nu försöker hon inte längre. Medan sommaren mognar utanför fönstret kan Fanny och hennes mormor långsamt mötas i en erfarenhet som ingen av dem vågar uttala.

En_bon_for_de_stulnaEn bön för de stulna av Jennifer Clement. Ges ut av Albert Bonniers förlag.
En dag händer det. Knarkkartellens män beordrar den vackraste lilla flickan med sig i sin bil och lämnar byn. Detta är en berättelse inspirerad av den verklighet som många flickor och kvinnor i dagens Mexiko lever i, men som inte många känner till. En värld där flickor försöker likna pojkar så länge det är möjligt för att inte kidnappas och säljas, och där polisen är lika farliga att kontakta som de kriminella.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Utgivning februari 2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *