Samtidigt som vårens intåg sätter årets bokutgivning igång på allvar. Nu i april är det många bra böcker på gång, så den här månaden har jag delat upp utgivning till två inlägg: en för mina favoriter bland den svenska sönlitteraturen, och ett inlägg för den utländska. Först ut blir den svenska utgivningen.

An_skyddar_nattenÄn skyddar natten av Anna Lihammer. Ges ut av Historiska media.
Fristående uppföljaren till Lihammers romandebut Medan mörkret faller. Året är 1935 och Hitler har infört antisemitistiska raslagar. Samtidigt reser en tysk SS-expedition till Sverige för att söka sitt ursprung i hällristningar och runstenar. En höstnatt hittas en tysk journalist brutalt mördad vid den berömda Sigurdsristningen. Kommissarie Carl Hell, tillsammans med polissyster Maria Gustavsdotter, blir utsedd att utreda mordet. Med den tyska makten i hälarna försöker de hitta förövaren.

Varjakt_i_RosengaddaVårjakt i Rosengädda av Emma Hamberg. Ges ut av Piratförlaget.
Tredje delen i Hambergs serie om Rosengädda. Tessan har fullt upp. Med ett barn, en egen restaurang att driva, flera pappor till barnet och en pratglad get är det svårt att få livet att gå ihop. Hon önskar att hon hade hjälp. Helst av någon som inte vill ha betalt. En dag dyker faktiskt två människor upp i Rosengädda som erbjuder precis det Tessan längtar efter: full uppbackning helt kostnadsfritt. Trevligt förstås, fast Tessan kan inte förstå varför de gör detta för henne. Men när det klarnar vänder det inte bara upp och ner på Tessans liv – utan hela Rosengädda.

Oscar_Levertins_vannerOscar Levertins vänner av Martina Montelius. Ges ut av Bokförlaget Atlas.
En ”existentiell och sexuell thriller”. 61-åriga Boel är Kulturtant enligt konstens alla regler. Hon är också en kvinna med ett vilt känsloliv, fullständigt förlamad av ångest, vrede och sexuellt begär. På en författarkryssning bestämmer sig Boel för att släppa alla hämningar. Hon går på en erotisk bärsärkagång bland såväl medresenärerna som båtpersonalen.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Utgivning april 2015 – svensk skönlitteratur

En reaktion på “Utgivning april 2015 – svensk skönlitteratur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *