ARVET EFTER DIG
Jojo Moyes
Printz Publishing, 2015
ISBN: 978-91-87343-71-1
(After you, 2015)

Recensent: Marika Mandrean

Arvet-efter-digLouisa kunde inte stoppa Will. Han hade bestämt sig. Efter olyckan som lämnade honom totalförlamad ville han inte leva vidare utan avslutade sitt liv på en schweizisk klinik. Ensam kvar blir Louisa. Kvar med skulden av att inte ha kunnat stoppa honom. Med känslan av att inte ha varit tillräckligt viktig för att få Will att vilja fortsätta leva.

Men också med Wills önskan att hon ska leva livet fullt ut, upptäcka nya saker. Men hur gör man egentligen det när man sörjer en älskad person? Lou tragglar på så gott hon kan men känner att hon sviker Will genom att bara ta sig igenom dagarna. Men en dag sker en olycka som sätter bollen i rullning. Will har lämnat så mycket mer än sorg och saknad efter sig, och Lous liv förändras återigen.

Jojo Moyes slog igenom med dunder och brak med Livet efter dig där vi först mötte Lou och Will. Enligt egen utsaga såg hon berättelsen som över där boken slutar men hennes läsare hade en annan åsikt. Många kontaktade henne för att få reda på vad som hände Lou efter Wills död. En dag fick Jojo Moyes inspiration och det ledde till boken Arvet efter dig.

Moyes är en mycket duktig feelgoodförfattare som lyckas fånga intresse och skapa engagemang för sina karaktärer och deras öden. Helen Fieldings arv från Bridget Jones är också tydligt då Moyes lyckas skriva humoristiskt. Något jag tycker särskilt mycket om med Arvet efter dig är att jag känner igen Lou. Personen, rösten som talade till mig genom sidorna i den första boken, finns kvar.

Jag sträckläste Arvet efter dig som trots förväntningarna inte för ett ögonblick gjorde mig besviken.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Uppföljaren till Livet efter dig
Taggar:                                         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *