Snösommaren är fortsättningen på Kleptomania, som jag älskade. Det är svensk fantasy med inslag av dystopi och spänning. Uppföljaren håller inte samma klass som första delen, vilket var en stor besvikelse.

Sverige har gått in i en ny istid. Snö, is och kyla har lamslagit landet och regeringen har tvingats fly till Danmark. Från ett slitet vandrarhem försöker de styra över ett Sverige där lagar och ordning inte längre gäller.

Det är Linus Kaisers död som har orsakat klimatförändringen. Hans imperium är byggt på guld han stulit från troll och förbannelsen de lagt på skatten slår igenom när han går bort. En dag får finansminister Erik Skog besök av en man som vet var Linus Kaiser fann guldet och som dessutom påstår att det finns mer kvar att hämta.

Inte lika bra som första boken

Snösommar är inte alls lika stark som första delen i Hårds serie. Kleptomania slutade med en riktig cliffhanger, mitt i all action, så jag blev väldigt besviken när Snösommar började med ett långsamt tempo, en lång tidsperiod från där första boken slutade. Det var inte alls vad jag hade föreställt mig efter att ha läst ut Kleptomania.

Efter att ha läst Snösommar är jag inte lika sugen längre på att rekommendera Kleptomania till andra, eftersom den slutar så på stört utan svar och uppföljaren inte tillräckligt fort ger svar på frågorna. Tyvärr visade sig Snösommar vara en besvikelse.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Uppföljaren som var en besvikelse
Taggar:                                         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *