AFTER: NÄR VI MÖTTES
Anna Todd
Norstedts, 2015
ISBN: 978-91-1-306501-4

Recensent: Andrea Zackrisson

After-nar-vi-mottesNär Tessa börjar på college är hon en målinriktad tjej som vet vad hon vill ha ut av livet. Hemma har hon en snygg, pålitlig pojkvän, hon har mål och ambitioner, och dessutom en överbeskyddande mamma som är väldigt mån om hennes bästa. Men när Tessa möter Hardin vänds allt upp och ner. Hardin har rufsigt hår och tatueringar, är piercad och pratar med en kaxig brittisk accent. Han är väldigt annorlunda mot vad Tessa är, men ändå kan hon inte låta bli att dras till honom.

För tio, femton år sedan gick jag igenom en period i livet då jag älskade pojkband. Först var det Backstreet Boys och sedan Westlife. Jag kan känna mig en aning gammal ibland, när jag inser att jag har noll koll på hur pojkband låter idag. Namnen på banden känner jag igen, men om jag hörde deras låtar på radion skulle jag inte kunna säga vem som sjöng låten.

After: När vi möttes är en fanfiction baserad på författaren Anna Todds noveller som hon publicerade på sajten Wattpad. Hennes berättelser var inspirerade av One Direction, det brittiska pojkbandet, och huvudkaraktären Hardin är en baserad på Harry Styles, en av sångarna i gruppen. Hennes berättelse har gjort succé bland världens Directioners.

Jag inser att jag inte är rätt person att recensera den här romanen. Jag platsar inte alls i den tänkta målgruppen, och detta är verkligen inte en ungdomsroman som passar vuxna. Därför vill jag heller inte skriva en regelrätt recension av romanen, det skulle bli för orättvist. Om det här hade varit en roman baserad på Backstreet Boys och jag läste den för 12 år sedan så hade jag med största sannolikhet sällat mig till skaran av fans som har gone crazy över Anna Todds After-serie. För även om jag inte längre är tonåring så kommer jag fortfarande ihåg hur det var att vara en kärlekskrank tonårstjej som levde för sina idoler.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Ungdomsroman för Directioners
Taggar:                                         

En reaktion på “Ungdomsroman för Directioners

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *