ÖDESGUDINNAN PÅ SALONG D’AMOUR
Anna Jansson
Norstedts, 2014
ISBN: 978-91-1-305802-3

Recensent: Andrea Zackrisson

Odesgudinnan_Salong_sAmourI Visby driver Angelika Salong d’Amour, en frisersalong som inte bara bättrar på människors utseende utan som även har som mål att göra sina kunder lyckligare. Efter en avancerad, hemmasnickrad modell rangordnar hon och kollegan Ricky sina kunder utefter vilken typ av personlighet de är och hur stort behov de är av att hitta kärleken. De lyckas ofta hitta rätt i sin match making.

Till sist hittar kärleken även till Angelika, som har varit singel under en lång tid. Däremot blir hon i samma veva bedragen, utan hennes vetskap säljs hennes familjehem till Ludvig, en arbetslös bibliotekarie med dreadlocks och stora skulder. Kan det vara så illa att det är den mörka främlingen hon har fallit för som dessutom ligger bakom bedrägerierna?

Jag har svårt att avgöra om Ödesgudinnan på Salong d’Amour ska klassas som en chick lit eller feel good. Men genrestämpeln är ju inte så viktig – det viktiga är att veta att detta är en mysig underhållningsbok som kommer bjuda på en del skratt.

Anna Jansson är en välkänd deckarförfattare som gett sig på en för henne helt ny typ av roman. Jag tycker hon lyckas bra, det är en lättläst och underhållande bok som lever upp till förväntningarna. Däremot tycker jag att hon kunde hoppat över en del moraliska pekpinnar som berättelsen inte hade blivit sämre av om de hade skippats. De är få, men de känns så malplacerade, och tillför ingenting till storyn, att de irriterade mig i min läsning.

Marika har också recenserat den här boken.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Underhållning med onödiga pekpinnar
Taggar:                                                     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *