True-crime-sommar-2016Att uttrycket ”verkligheten överträffar dikten” tyvärr i många fall är sant är lätt att konstatera när man läser true crime. I genren läser vi om verkliga brottsfall och får möjlighet till en förståelse utöver det som förmedlas via medias skandalrubriker. Det är intressant och spännande och det är bara att konstatera att vi människor dras till denna typ av historier vilka får oss att rysa och förfäras.

Här kommer några tips till semesterläsning:

Himmel och helvete – Mord i Knutby av Terese Cristiansson
Hur kunde pastorn Helge Fossmo få barnflickan Sara Svensson att mörda? Hur kunde han få henne att tro att Gud skickade SMS till henne? Att hon skulle få Guds nåd genom att döda? Brottet chockade Sverige och den sektliknande församlingen i Knutby fick en välbehövlig genomlysning.

3096 dagar av Natascha Kampusch
Berättelsen om hur 10-åriga Natasha rövades bort och hölls som fängslad slav av en sinnessjuk man i åtta långa år.

En av oss av Åsne Seierstad
Historien om den norska massmördaren Breivik och om de människor han dödade. Seierstads prosa gör händelseförloppet så levande att det nästan är plågsamt. Samtidigt ger det en insikt och en förståelse av vad som hände på Utöya som vi behöver.

Svenska brott – Bodenfallet av av Thomas Bodström & Lars Olof Lampers
När en 20-årig kvinna försvinner och sedan hittas styckad grips snart hennes ex-pojkvän. Men teknisk bevisning saknas och han nekar till mordet. Är det rätt person som dömts eller går den verklige mördaren fri?

Virtuell våldtäkt av Caroline Engvall
Varför skickar unga sexbilder till främlingar de fått kontakt med via internet? Hur får det dem att må? Och vad händer när bilder och filmer sprids utom deras kontroll? En viktig bok om ett fenomen som idag är verklighet för många.

Svensk maffia av Matti Larsson & Lasse Wierup
Mc-gäng, fängelseorganisationer och andra kriminella grupperingar har från början av 1990-talet blivit en realitet i Sverige. Men hur styrs de, hur är de organisatorisk uppbyggda, och vad är det egentligen de gör?

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

True Crime – berättelser att rysa över

2 reaktion på “True Crime – berättelser att rysa över

  • 29/06/2016 kl. 22:49
    Permalänk

    En av oss tyckte jag var bra, men några enkla förklaringar fick jag inte. Just nu är jag för blödig för att läsa den här typen av böcker, tvivlar redan om vart världen är på väg.

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *