Sjukdomen

I andra delen av Torka aldrig tårar utan handskar 2. Sjukdomen får vi fortsätta följa Benjamin, Rasmus och deras vänner. Benjamin och Rasmus kärlek blomstrar medan de första vännerna försvinner ifrån dem i något som kommer att kallas för bögpesten.

Precis som titeln antyder så börjar nu de homosexuella i Sverige bli sjuka i den nya, fruktade sjukdomen som har satt skräck i befolkningen. Reine, en av Benjamin och Rasmus nära vänner, är en av de första svenskar som går bort. Fylld av skam väljer han att isolera sig från vänner och familj, och dör ensam i ett kalt sjukhusrum.

Precis som första boken, Kärleken, berörs och fångas jag av historien och karaktärerna. Serien är en fantastisk skildring av en del av den svenska historien som i tid inte ligger långt bort alls, men som för mig (som inte var med när det hände) känns främmande och nästan overklig. Det är viktigt att inte glömma, att inte göra om gamla misstag, och i Gardells Torka aldrig tårar utan handskar skildras händelserna på ett väldigt gripande och mänskligt sätt. Fakta varvas med karaktärer inspirerade av verkligheten och bildar en trilogi som kan läsas både som ett skönlitterärt verk och som en skildring av en del av vår historia.

Titel: Torka aldrig tårar utan handskar 2. Sjukdomen
Författare: Jonas Gardell
Förlag: Norstedts

Torka aldrig tårar utan handskar 2. Sjukdomen av Jonas Gardell

2 reaktion på “Torka aldrig tårar utan handskar 2. Sjukdomen av Jonas Gardell

 • 30/01/2013 kl. 14:31
  Permalänk

  Ja, Jonas Gardell fortsätter att dela ut käftsmällar rent känslomässigt. En läsupplevelse som är svår att beskriva tycker jag.

  Svar
  • 31/01/2013 kl. 11:12
   Permalänk

   Verkligen! Svår att beskriva, som du säger, så absolut värd att läsa för att själv få uppleva.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *