Gott nytt år! Jag hoppas ni haft en fin jul och att det nya året har börjat bra. Jag har passat på att titta tillbaka på vad jag har läst under 2015 och listat mina favoriter. Helt enkelt min topp 15 över böcker som jag läst under 2015.

Först vill jag lyfta den facklitteratur jag har läst under året. 2015 läste jag mer facklitteratur än vad jag brukar göra. Dels för att vi var bloggambassadörer för Augustpriset och dels för att det getts ut mycket bra sådan litteratur under året. De facklitterära böcker som har gjort extra stort intryck på mig, som jag har valt att inte ha med på min topplista men som jag verkligen tycker att ni ska läsa, är dessa:

Böckerna på min topp 15-lista är böcker som jag fortfarande tänker på och funderar kring. Som de mexikanska kvinnornas situation som beskrivs i En bön för de stulna, och om den svenska mentalsjukvårdens historia som Mats Ahlsén skildrar när han skriver om sin farmors bror Axel i Axel var idiot.

Så här ser min topp 15 ut:

 1. I vargavinterns land av Cecilia Ekbäck
 2. En bön för de stulna av Jennifer Clement
 3. De försvunna av Caroline Eriksson
 4. Vinterfolket av Jennifer McMahon
 5. Señor Peregrino av Cecilia Samartin
 6. Axel var idiot av Mats Ahlsén
 7. Pensionatet vid världens ände av Camilla Davidsson
 8. I havet finns så många fula fiskar av Sara Lövestam
 9. Efter ekot av Olivia Bergdahl
 10. Av en annan värld av Katherine Webb
 11. Sanning med modifikation av Sara Lövestam
 12. Okända väsen av Tracy Chevalier
 13. Kvinnan på tåget av Paula Hawkins
 14. Vårjakt i Rosengädda av Emma Hamberg
 15. Etthundra mil av Jojo Moyes

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Topp 15 – mina favoriter bland lästa böcker 2015

6 reaktion på “Topp 15 – mina favoriter bland lästa böcker 2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *