Lisa Jewell vet hur man bygger upp stämningen och skapar en spännande story. Och sen var hon borta är en thriller man sträckläser.

Och sen var hon borta av Lisa Jewell. Printz publishing, 2018

Något av det värsta som kan hända en mor händer Laurel. En dag försvinner hennes dotter Ellie spårlöst. Laurel och resten av familjen har ingen aning om var hon har tagit vägen, eller om hennes försvinnande är frivilligt eller om det någon ondsint person som ligger bakom. Teorierna är många, men Laurel vet instinktivt att Ellie inte bara skulle dra iväg. Något hemskt har hänt henne.

Tio år efter efter Ellies försvinnande har Laurel en dålig kontakt med sina andra barn, hon har skilt sig från deras far och har flyttat från familjens hemtrevliga hus till en opersonlig lägenhet. Hennes liv går på tomgång tills den dag hon träffar en karismatisk man, Floyd, och blir handlöst förälskad i honom. När hon träffar Floyds nioåriga dotter hoppar Laurels hjärta över ett slag. Den lilla flickan är nämligen oroväckande lik Ellie.

Plötsligt står Laurel inför alla obesvarade frågor. Vad hände egentligen med Ellie? Lever hon fortfarande? Dessutom ser hon tillbaka till de gångna tio åren och hur hon har spenderat dem. Och inser att hon måste försöka göra något bättre av framtiden.

Gripande thriller

Jag sträckläste den här boken. Detta är en sådan bok som jag önskar jag hade oläst, bara för att kunna uppleva den på samma sätt igen. Den är spännande, gripande och omöjlig att lägga ifrån sig.

Jag har tidigare läst Den tredje hustrun av Lisa Jewell, som jag älskade, så jag vet att hon är en skicklig författare som kan bygga upp spänning och överraska läsaren. Trots det blev jag väldigt positivt överraskad av Och sen var hon borta.

Och sen var hon borta visade sig vara en spännande, originell thriller vars story inte gick att förutspå. Berättelsen bjuder på många överraskningar och oväntade händelser. Det är full fart från början, storyn är tajt och har ett bra flow – här finns inga onödiga utsvävningar.

Från första sidan fram till den rafflande upplösningen hade jag svårt att lägga den ifrån mig.

Mer av Lisa Jewell

Andrea__

Skrivet av Andrea

Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Thriller att sträckläsa: Och sen var hon borta
Taggar:                                         

En reaktion på “Thriller att sträckläsa: Och sen var hon borta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *