SUPERNOVA
Marika King
Ponto pocket, 2014
ISBN: 9789174751512

Recensent: Andrea Zackrisson

Lisa från Dalarna har fått drömjobbet: hon ska jobba hos den mest prestigefyllda konsultfirman i världen. Karriären tar snabbt fart då Lisa gör bra ifrån sig. Hon tjänar stora pengar och vänjer sig vid att köpa märkeskläder, äta på lyxkrogar och åka taxi överallt. Hon vågar ta för sig och livet leker. Men snart börjar vännerna i hennes närhet att reagera. Lisa glömmer födelsdagar och kommer ofta sent när hon ska träffa kompisarna. Jobbet tar upp mycket tid och hon har också inlett ett förhållande med en gift man.

Livet snurrar på allt fortare och snart får Lisa känna av vad det höga tempot och lyxlivet kan ha för pris. Och frågan är om det är värt det.

Supernova var en riktigt trevlig överraskning för min del. Jag hade egentligen inga förväntningar alls på boken när jag började läsa, men efter bara ett kapitel var jag riktigt hooked. Detta är verkligen en roman som är svår att lägga ifrån sig.

Boken ger en känsla av chick lit: färgstarkt omslag, ung kvinna i karriären, sex och relationer, en kvinnlig hjälte som har ett inte så problemfritt kärleksliv och som kan hamna i pinsamma situationer. Men det är någonting med den här boken som skiljer sig från andra chick lits som jag har läst. Upplägget är detsamma, och huvudpersonen har de rätt så typiska karaktärsdrag för en chick lit-hjältinna, men det är något med känslan i boken som är annorlunda. Kanske är det helt enkelt så att jag har lättare att identifiera mig med karaktären då det framförallt är fokus på karriären, och mindre på biten med kärlekslivet.

För det är så att Supernova gav mig en tankeställare och fick mig att fundera över mitt eget liv och vilken plats karriären tar där. Hur mycket av sin tid, sitt liv, ska man låta karriären ta? Hur vill jag att balansen mellan karriär och privatliv ska se ut? Och vad krävs för att jag ska nå mina mål?

Månadens positiva överraskning, har jag kallat boken i ett tidigare inlägg. Nu hoppas jag att nästa bok, Projekt längtan, är lika bra.

Tankeväckande chick lit
Taggar:         

6 reaktion på “Tankeväckande chick lit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *