Jag är nog egentligen för ung för Herman Lindqvists kåserier, och jag har varken hund eller hus i Frankrike, men jag sitter ändå och skrattar högt när jag läser Tacka katten för det. Boken innehåller 33 korta kapitel där Lindqvist delar med sig av roliga episoder i sitt liv, bland annat berättar han om den gången han vaktade sin grannes katter, kattallergi till trots, och om hur man går tillväga i Frankrike när man har getingbon i sin trädgård.

Herman Lindqvist är en författare som jag länge har tyckt om och det är alltid lika trevligt att höra honom prata om sina böcker. Tacka katten för det är skriven på det sätt som Lindqvist talar, och att läsa kåserierna är nästan som att lyssna till honom läsa högt ur boken. Detta är vanligtvis inte den typ av bok som jag väljer att läsa (min mamma hittade den i en second hand butik och tyckte att titeln passade mig som är älskar katter), men även om jag kanske inte är rätt målgrupp så tycker jag att kåserierna är riktigt roliga emellanåt. Jag skulle inte rekommendera att man läser den i ett sträck, även om det är en tunn bok så kan det bli för mycket av det goda, och jag kommer inte heller att läsa den igen. Men det är en bok som jag antagligen kommer att ge tillbaka till min mamma därför att det är en bok som innehåller mysig humor som sprider värme.

Tacka katten för det – Herman Lindqvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *