PARASITUS
Christian Johansson
Epok förlag, 2014
ISBN: 9789187844140

Recensent: Andrea Zackrisson

Parasitus

Familjen Billgren har lämnat storstaden övertygade om att barnen kommer att få en tryggare uppväxt på landsbygden. Det kunde inte ha haft mer fel. En sen kväll plockar de upp en gammal rullstolsburen man utanför en övergiven bensinstation. Kvällen senare står bensinstationen i lågor och familjens liv har förändrats för alltid. De har blivit indragna i den 150 år gamla jakten efter Parasitus.

Parasitus är en svensk skräckthriller som håller hög klass. Det är en berättelse som smyger sig inpå livet och utan att du vet ordet av är du indragen i den obehagliga berättelsen. Det snöiga, karga Norrland är den perfekta miljön för en sådan här berättelse, och jag tycker att Johansson har prickat rätt i mycket. Språket, dramaturgin, storyn bidrar tillsammans till en spännande läsupplevelse. Den här berättelsen är som gjord för att bli film och jag tror att det skulle bli en bra svensk skräckfilm, vilket det tyvärr inte finns så många av idag.

Andrea

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Svensk skräckthriller av hög klass

2 reaktion på “Svensk skräckthriller av hög klass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *