TORKA ALDRIG TÅRAR UTAN HANDSKAR 3. DÖDEN
Jonas Gardell
Norstedts, 2013
ISBN: 9113044192

Torka aldrig tårar utan handskar 3 Döden

I sista delen av Jonas Gardells serie Torka aldrig tårar utan handskar 3. Döden går de sista av Benjamins smittade vänner bort. Precis som Rasmus till slut dör. I tredje delen beskrivs bögarnas rädsla, utsatthet och dystra syn på framtiden, en framtid som de inte ens tror att de har, men också deras styrka och deras starka band till varandra.

Gardell har lyckats att göra karaktärerna levande och det gör berättelsen extra stark. Jag känner ju de här personerna som förtvinar till döds! Böckerna tillsammans med tv-serien, som visades i oktober förra året, har skapat en tredimensionell upplevelse.

Gardells sista bok i serien Torka aldrig tårar utan handskar gjorde mig inte besviken. Precis som de två tidigare böckerna lyckas han beröra. Torka aldrig tårar utan handskar är en stark skildring av när hiv och aids kom till Sverige och tog många homosexuellas liv. Själv var jag alldeles för ung (inte ens född när det startade) för att komma ihåg något av det. Jag har tidigare skrivit om hur jag har svårt att förstå att detta har hänt i Sverige, och igen slås jag över hur starka fördomarna mot homosexuella var, och tyvärr är än idag.

Torka aldrig tårar utan handskar är ett mästerverk och Gardell är värd alla hyllningar som han hittills har fått och kommer att fortsätta att få.

Starkt avslut av en fantastisk serie

2 reaktion på “Starkt avslut av en fantastisk serie

 • 31/07/2013 kl. 14:09
  Permalänk

  Har av någon anledning skjutit upp läsandet av denna serie, varför vet jag inte? Jonas Gardell är en favorit och ämnet intresserar mig. Skönt att höra att han avslutar starkt.

  Svar
  • 31/07/2013 kl. 18:01
   Permalänk

   Då har du nåt att se fram emot!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *