NYCKELN
Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Rabén & Sjögren, 2013
ISBN: 978-91-29-67781-2

Recensent: Andrea Zackrisson

Nyckeln

En månad har passerat sedan tragedin i Engelsfors gymnasium. De utvalda får ingen tid att återhämta sig innan deras värld vänds upp och ned ännu en gång. Frågor besvaras, hemligheter avslöjas och lojaliteter prövas. Det är inte lång tid kvar tills katastrofen är ett faktum.

Jag har de senaste månaderna med spänning sett fram emot att få läsa Nyckeln. Det var en härlig känsla att börja läsa den, de tunna bladen och mina förväntningar satte stämningen. Som vanligt med Strandberg och Bergmark Elfgren så blev jag inte besviken. Den tjocka boken var spännande hela vägen och avslutade fint trilogin.

Det lätta, flytande språket gör det enkelt att drömma sig in i historien. Det enkla språket ger också utrymme för en mer avancerad story. Det dräller av karaktärer i boken, men det är lätt att hålla ordning på dem och deras relationer till varandra, och även på det som hänt i de tidigare böckerna.

Tack, Mats och Sara, för en fantastisk trilogi! Det är oerhört roligt att en svensk författarduo har skapat en sådan spännande historia, som nu även slår internationellt. Nu sitter jag och väntar på filmen.

Stark avslutning av Engelsfors-trilogin

2 reaktion på “Stark avslutning av Engelsfors-trilogin

 • 02/12/2013 kl. 17:08
  Permalänk

  Ja, man vill verkligen tacka författarna! Ser fram emot filmen, och tror att jag ska önska mig serier från Engelsfors i julklapp 🙂

  Svar
  • 04/12/2013 kl. 11:52
   Permalänk

   Det låter som ett bra tips på julklapp! Jag har inte heller läst seriealbumet, så det hade varit kul att få.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *