VINTERFOLKET
av Jennifer McMahon
Bazar förlag, 2015
ISBN: 9789170283956
(The Winter People, 2014)

Recensent: Marika Mandrean

VinterfolketRykten och sägner om gengångare har florerat i den lilla staden i Vermont sedan Sarah hittades mördad på sin gård 1908. Hennes död kom strax efter att dottern Gerties försvunnit i skogarna vid den mystiska klippformationen Devil’s Hand.

Hundra år har gått och nu bor Ruthie med sin mamma och lillasyster på den gård där Sarah levde och dog. När Ruthies mamma försvinner börjar systrarna leta efter ledtrådar om vart mamman kan ha tagit vägen i det gamla husets vinklar och vrår. Under några lösa golvplankor hittar de Sarahs hundra år gamla dagbok. Läsningen ger dem kalla kårar och händelserna rullar på allt snabbare.

Det verkar finnas ett samband mellan Sarahs död, Ruthies bakgrund och mammans försvinnande. Kommer de att hitta sin mamma? Och vad hände egentligen Sarah?

Nyutkomna Vinterfolket av Jennifer McMahon är något så sällsynt som en spökhistoria som ger mig kalla kårar. Det må såra min stolthet lite, men jag måste erkänna att jag lät bli att läsa boken på kvällarna. Dagsljus var vad som behövdes för att klara att läsa Vinterfolket! Men det var svårt att låta bli, jag ville verkligen veta vad som egentligen pågick i de trolska skogarna.

Läs Andreas recension av Vinterfolket.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Spökhistoria som framkallar kårar
Taggar:                             

4 reaktion på “Spökhistoria som framkallar kårar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *