KVINNAN I SVART
Susan Hill
Modernista, 2014
ISBN: 97-891-7499-296-0
(The Woman in Black, 1983)

Recensent: Andrea Zackrisson

Kvinnan-i-svart

Om det är någon bok som jag har haft höga förväntingar på det här året så är det Kvinnan i svart. Den ”klassiska spökhistorien” har hyllats i tidningar och på många bloggar som jag följer. Boken stod med på min läslista inför sommaren så när jag tog flyget över till England i slutet av juni passade jag på att läsa den. Mer tid behövde jag inte, en tvåtimmars flygresa räckte för mig att läsa ut den och efteråt kände jag mig otillfredställd, missnöjd och besviken.

Berättelsen är verkligen en klassisk spökhistoria: miljöerna i form av ett övergivet hus mitt ute i ingenstans, en levande man som måste övernatta i huset, tragiska olyckor och människoöden som får människors själar att dröja kvar. Hill har även lyckats att få till stämningen rätt genom hela romanen. Men jag fångas aldrig riktigt i berättelsen, tycker varken att den är särskilt spännande, gripande eller otäck. Jag tror att jag har sett och läst för många liknande historier för att jag ska känna att denna ger mig något nytt.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Spökhistorien som var en besvikelse
Taggar:                         

3 reaktion på “Spökhistorien som var en besvikelse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *