VALENTINA
Evie Blake
Bazar förlag, 2014
ISBN: 9789170283673
(Valentina, 2012)

Recensent: Andrea Zackrisson

Valentina

Jag gillar att testa nya författare, teman och olika genrer. Jag vet vad jag gillar och inte gillar, men inte förrän jag har läst några olika böcker av samma slag. I höstas hade jag i stort sett inte läst en enda roman som kunde klassas som erotisk, om man bortser från Fifty Shades of Grey (och jag vet inte om man kan kalla den för erotisk litteratur). Under vintern har det blivit några böcker ur den genren: de två första delarna i serien om SECRET av L. Marie Adeline och Valentina av Evie Blake. Mitt omdöme: jag har inget emot genren, men är definitivt inte blown away av den. Den är ytlig, upprepande och rent ut sagt långtråkig stundtals, men samtidigt erbjuder den en lätt, underhållande läsning som inte kräver speciellt mycket tankeverksamhet.

Det är inte sexet eller de erotiska skildringarna som lockar mig. Om jag ska vara ärlig skummar jag ofta de delarna eftersom det är där det kan bli långrandigt och tråkigt. Det jag gillar är de spännande miljöerna och handlingen som ligger så långt ifrån min egen verklighet.

I Valentina får vi följa två kvinnor från två olika tider, men som har mer gemensamt än man kan tro. I 2010-talets Milano lever modefotografen Valentina tillsammans med den hemlighetsfulle Theo. De har bara varit sambos i ett halvår då Theo plötsligt försvinner, och i hans ställe kommer den attraktive klubbägaren Leonardo. Valentina dras in i en erotisk och suggestiv värld, och hon upptäcker sidor av sig själv som hon inte trodde att hon hade. Nästan 80 år tidigare, 1929 i Venedig, är Louise, en vacker societetskvinna med ett mörkt förflutet, instängd i ett olyckligt äktenskap. Som den utmanande Belle kan hon leva ut sina fantasier i ett hemligt liv som kurtisan. Trots alla dessa år mellan dem, så är ändå de båda kvinnornas liv sammanflätade på något mystiskt vis.

Spännande miljöer, vackra kvinnor i vackra kläder, mystiska, stiliga män. Valentina är en bok som erbjuder lättsam underhållning, och riktigt bra sådan om det är det man vill ha. Om jag ska jämföra med de liknande böckerna som jag har läst under vintern så tycker jag att SECRET är bättre, även om de håller samma standard. Men nu räcker det med erotisk litteratur för mig på ett tag. Jag har insett att jag föredrar historisk romance framför något annat liknande.

Andrea

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Spänning och erotik i Italien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *