KVINNAN PÅ TÅGET
Paula Hawkins
Massolit förlag, 2015
ISBN: 9789187783432
(The Girl on the Train, 2015)

Recensent: Andrea Zackrisson

Kvinnan_pa_tagetSamma tid varje dag sitter Rachel på tåget mot London. Hon har inget jobb och ingenstans hon behöver vara, men försöker hålla skenet uppe. Varje dag ser hon ett ungt par i huset intill spåret. I Rachels ögon är deras liv perfekt och hon fantiserar om vilka de kan tänkas vara. Men en dag ser hon något som skakar om henne.

Några dagar senare vaknar Rachel bakfull. Hon har ångest och minnesluckor. På nyheterna berättar de om en kvinna som har försvunnit och Rachel inser att det är kvinnan hon brukar dagdrömma om och att hon kanske sitter inne på information som kan vara av nytta för utredningen. Rachel ser sin chans att bli delaktig i den värld som hon betraktat på avstånd, nu kan hon visa att hon är mer än bara kvinnan på tåget.

Kvinnan på tåget är en invecklad thriller med många olika ingångar och komplexa karaktärer vilket skapar en spännande thriller med en för läsaren svårgissad utgång. Vi har den frånskilda Rachel, som efter en tids depression utvecklat ett alkoholberoende och förlorat jobbet. Vi har Rachels exman och nya fru och barn, som lever med den ständiga oron att Rachel kan dyka upp i eller utanför deras hus närsomhelst. Och så har vi paret som Rachel dagdrömmer om, och som inte lever det perfekta liv som Rachel föreställt sig.

Som huvudperson är Rachel väldigt osympatisk, hon gör dumma saker om och om igen, vilket gör att jag upplever boken som väldigt äkta och genuin. Som thriller, eller deckare, är den väldigt välskriven och håller läsaren på halster ända fram till slutet. Detta är en riktig bladvändare.

Fler thrillers som vi rekommenderar är Du, Gården och Svarta vatten. Läs dessutom vårt temainlägg om psykologiska thrillers baserade på verkliga fall.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Spännande thriller med komplexa karaktärer
Taggar:                                                 

5 reaktion på “Spännande thriller med komplexa karaktärer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *