Det som göms i snö är en smart och spännande roman som gör mig nyfiken. Trots att jag inte grips av berättartekniken och karaktärerna är storyn så spännande att jag måste läsa ända till slutet.

Det som göms i snö av Carin Gerhardsen. Bookmark förlag, 2018.

Två bilar möts på en snötäckt väg. Det slutar med att en av dem hamnar i botten av en ravin, med föraren döende i bilvraket. Personen i den andra bilen väljer att köra därifrån, utan att kontakta räddningstjänsten. Men någon har sett vad som har hänt, och det blir starten på ett drama som kommer att påverka många människor i flera år framöver.

Ett otroget kärlekspar, en ung vilsen kvinna, en våldtäktsman. Det är några av de personer som passerat ravinen samma dag som olyckan. Från att inte ha känt varandra kommer deras liv knytas samman, och trots att ingen av dem känner till hela historien så kommer bitarna ändå falla på plats och hela bilden bli tydlig.

Spännande ända till slutet

Det här är verkligen en oförutsägbar thriller. Historien berättas ur flera personers perspektiv och allteftersom tiden går och deras vägar korsas så blir bilden av vad som egentligen hände den där dagen då en bil körde ner i en ravin. Det är omöjligt att förutse vad som kommer att hända, hur berättelsen kommer att sluta.

Det tog tid att komma in i boken. Språket fångar mig inte, karaktärerna är en aning tråkiga, för simpla och platta. Men upplägget av boken är briljant, de olika separata berättelserna knyts ihop på ett sådant sätt att läsaren sakta med säkert får hela bilden klar för sig. Gerhardsen vet precis hur hon ska portionera ut ledtrådarna för att hålla mig som läsaren nyfiken. Och nyfiken är jag, ända till slutet.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Spännande thriller ända till sista: Det som göms i snö
Taggar:                                             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *