Banner Bokmässan

Nu är programmet för årets bokmässa färdigt. Årets tema är ju Rumänien, och flera stora rumänska författare kommer att vara på plats i Göteborg. Jag måste erkänna att jag inte känner igen ett enda av namnen, så under sommaren ska jag läsa på om den rumänska litteraturen och läsa några böcker av författarna som kommer till mässan.

Jag brukar normalt inte gå på seminarier när jag är på Bokmässan, men i år är finns det flera spännande inslag planerade. Speciellt när det gäller Rumänien och landets kultur. De seminarier som jag skulle vilja lyssna på är:

Vad är det som är unikt med den rumänska litteraturen?
Hur gestaltas romer i skönlitteraturen?
Armeniska öden
Är exilen en del av rumänsk litteratur?
Postmoderna röster från Rumänien

Jag tror att de kan bli både gripande och väldigt lärorika seminarier.

Spännande seminarier på årets bokmässa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *