OMÄNNISKOR
Kristoffer Svensson & Nanna Johansson
Rabén & Sjögren, 2015
ISBN: 978-91-29-69531-1

Recensent: Andrea Zackrisson

OmanniskorDet finns människor. Och så finns det omänniskor. Den senaste sorten är personer som kan förvandla sig till djur. En kväll ute i skogen inser Sigrid att hon tillhör den senare sorten. Hon upptäcker snart att hon inte är ensam med sin förmåga, runt om i Sverige och världen finns det en stor krets omänniskor som samarbetar för att leta efter andra omänniskor och för att hålla sina talanger dolda för vanliga människor.

Samtidigt som Sigrid accepterar sitt nya liv äger mystiska vildsvinsattacker rum, och de som är insatta tror att det rör sig om en omänniska. Sigrid dras in i en kamp som kommer att handla om liv och död.

Omänniskor för tankarna till megasuccén Cirkeln. Detta är ännu en svensk ungdomsbok som jag tror kan slå internationellt. Omänniskor håller hög klass, men skapar inte samma engagemang som Cirkeln. Karaktärerna är inte lika starka och storyn är svag.

Men det är orättvist att jämföra någon annan ungdomsbok med Cirkeln, den serien är ju i en klass för sig. Omänniskor är en spännande och läsvärd berättelse som trots sin övernaturliga story knyter an till problem som ”vanliga” ungdomar har. Jag kommer läsa del två, om det blir en sådan.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Spännande och läsvärd ungdomsroman
Taggar:                                             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *