PRINCE OF SHADOWS
av Rachel Caine
AlisonBusby, 2014
ISBN: 80749015138

Prince-of-ShadowsI Verona är gatorna osäkra, familjerna Montague och Capulet är i blodig maktkamp med varandra. Familjernas söner tillbringar dagarna med att dra omkring på gatorna med hyrda våldsmän. Här gäller det att sätta sig i respekt, kämpa för sin familjs namn, att åsamka så mycket skada som möjligt utan att själv råka illa ut. Familjernas döttrar är schackpjäser som ska giftas bort till män som på något vis kan gagna den egna familjen. Deras tillvaro är instängd och kontrollerad.

Benvolio Montague, Romeos kusin, gör det som förväntas av familjen. Men inombords revolterar han. På natten förvandlas han därför till den mystiske Skuggornas prins, en mästertjuv som lätt klättrar över Veronas murar och tar sig in till sina fiender. Han är inte i första hand ute efter det stulna godset, utan att förnedra dem som gjort honom något.

I en annan del av Verona hittar Julia Capulets släkting Rosaline ett eget sätt att bryta sig loss från släktens våldsamma kontroll. Hon bestämmer sig för att bli nunna.

Men när en förbannelse uttalas och börjar verka behöver Benvolio och Rosaline samarbeta för att rädda Romeo och Julia från den tragedi de intet ont anande rusar mot.

Den amerikanska författarinnan Rachel Caine har skrivit ett stort antal böcker i genres som fantasy, bland annat en serie vampyrromaner. Mitt första möte med henne är dock den fristående romanen Prince of Shadows där hon skapar en intrig kompakt med våld, olycklig kärlek, bitterhet och magi.

Boken rusar framåt i halsbrytande äventyr som är mycket underhållande samtidigt som det blir tydligt hur vi alla förväntas bete oss på ett visst sätt beroende av vilken gruppering (familj, land, kön) vi kommer ifrån.

Håll gärna utkik efter böcker av Rachel Caine, de är roliga, halsbrytande, romantiska och välskrivna

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Spännande nytag med klassisk kärlekstragedi
Taggar:                                             

En reaktion på “Spännande nytag med klassisk kärlekstragedi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *