Ryttaren är en mysdeckare som utspelar sig på ett av sommarsveriges mest ikoniska platser: Falsterbo och Falsterbo Horse Show. Det är tredje boken i serien Mord i Falsterbo.

Ryttaren av Christina Olséni och Micke Hansen. Massolit förlag, 2017.

Det är dags för Falsterbo Horse Show, årets största händelse inom svensk ridsport. Läktarna är fulsatta och solen står högt på himlen. Borgmästaren är i sitt esse, han kan känna lukten av succé och dessutom har kommunen två ryttare i toppklass, som konkurrerar om den sista OS-platsen i hopplandslaget. Förhandsfavoriten Leopold Gyllenstierna rider in och tar emot folkets jubel, men redan efter tredje hindret faller han död ner. Det visar sig snabbt att han inte dött en naturlig död och Skanörs poliser kastar sig med blandad entusiasm in i mordutredningen. När det kort därpå inträffar ytterligare ett mord känns sommarsemestern plötsligt väldigt avlägsen.

Samtidigt som kraven på poliserna ökar förpestas Egons tillvaro av att hans närmsta granne och antagonist, Elisabeth, bjudit hem sin ungdomskärlek François från Paris. Ordningen på Kärleksstigen är rubbad och Egon avskyr instinktivt den franske sprätten och känner sig mer ensam än någonsin.

Bok full av humor och härliga karaktärer

Det tog ett par böcker i Olséni och Hansens serie innan jag föll för berättartekniken, karaktärerna och miljön. Nu ser jag fram emot deras böcker, som blivit en del av sommarläsningen.

Andra boken i serien Mord i Falsterbo, Fågelskådaren, är min favorit, men Ryttaren gör mig inte besviken. Den är fylld av humor och härliga karaktärer. I de här böckerna kommer mordhistorien i andra hand, det är mysiga böcker att läsa på semestern.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Sommarsvensk mysdeckare
Taggar:                                                                     

3 reaktion på “Sommarsvensk mysdeckare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *