1. Alkemistens dotter av Carl-Michael Edenborg. Detta är en annorlunda roman om en ung kvinna som har som sin livsuppgift att förgöra världen. Rebis Aurora Drakenstierna föds som den sista i en släkt av alkemister i slutet av 1700-talet. När hennes far går bort ger hon sig ut på en resa efte släktens hemlighet, en resa som tar henne genom Europa via smutsiga hamnar och bordeller.

2. Barnbruden av Anna Laestadius Larsson. Första delen i en serie om livet i Gustav III:s Stockholm, ur en rad olika kvinnors spektetiv. I Barnbruden får vi följa Karls, kungens bror, blivande maka, Hedvig Elisabeth Charlotta, när hon kommer till Sverige för att bli den yngsta kungliga bruden i Sveriges historia. Det är en spännande historia om båd Gustav III:s hov och om hur livet dom kvinna i olika delar av samhället såg ut på den tiden.

3. Betvingade av Simona Ahrnstedt. Sommaren är den bästa tiden för en historisk romance, och Betvingade är en väldig bra sådan. 

4. Av en annan värld av Kathrine Webb. Detta är en bok som på ett fantastiskt dött beskriver hur livet kunde se ut under 1900-talets början, då du föddes in i roll i samhället som sedan följde dig livet ut – att förändra sin livssituation var väldig svårt. Så den här romanen är både en historielektion och en spännande roman.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Sommarpockets – historiska romaner

En reaktion på “Sommarpockets – historiska romaner

  • 04/07/2015 kl. 16:45
    Permalänk

    Barnbruden har jag tänkt läsa ganska snart. Den verkar bra!

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *