Sommarlasning

Under sommaren och på semestern vill man ju bara njuta. Och vad passar bättre då än lättsamma böcker som får dig att må bra?

Rosengädda nästa av Emma Hamberg.

Emma Hamberg har i sin nya serie om Rosengädda skapat varma och mysiga böcker som spelar an på kärlek, mat och sommar. De är fyllda av trevliga karaktärer och bjuder på mycket skratt. Serien inleds med Rosengädda nästa!, som följs av Larma, släcka, rädda i Rosengädda.

Tango_for_vilsna_själarLucy Dillon är en ny drottning på feel good-himlen som stadigt vinner nya läsare. som sedan betar av den ena efter den andra av hennes böcker. Hennes fristående romaner om människorna i den fiktiva småstaden Longhampton innehåller AGA-spisar, hemlösa hundar och kärlek. Hon väjer inte för tunga ämnen som t ex döden och ofrivillig barnlöshet men böckerna har alltid lyckliga slut. Leta efter Tango för vilsna själar eller Ensamma hjärtan och hemlösa hundar på närmsta bibliotek.

the_Copper_Beech

Och till sist måste vi ju tipsa om mrs feel good: Maeve Binchy. På bloggen har vi bara publicerat en recension av Binchy, och tyvärr är det snarare än perfekt vinterbok och inte så mycket sommar. Men böcker som skulle kunna passa som sommarläsning är I blodbokens skugga och Huset vid Tara Road .

Sommarläsning: Feel good

2 reaktion på “Sommarläsning: Feel good

 • 02/07/2014 kl. 08:44
  Permalänk

  Tango för vilsna själar skall även jag läsa under sommaren. Har läst flera böcker av Maeve Binchy, vilka är otroligt mysiga!!

  Svar
  • 02/07/2014 kl. 14:50
   Permalänk

   Jag hittade Binchys ”I blodbokens skugga” bland böcker som mamma ville göra sig av med, så den snodde jag åt mig och kommer nog läsa den i sommar.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *