Gamlingarna i Falsterbo fortsätter komma över lik och ställa till det i sommaridyllen. Fjärde boken i serien Mord i Falsterbo bjuder som vanligt på humor och sommarmys.

Strandhotellet av Olséni & Hansen. Bokfabriken, 2018.

Egon, 85 år, upplever sitt livs mest omtumlade sommar. Inte nog med att han har börjat nätdejta, han och Ragnar lyckas bli indragna i ännu en mordutredning. När Egon, Ragnar och de båda damerna i det lilla pensionärsgänget ger sig ut i Ragnars nyinköpta segelbåt går inte allt enligt plan. De har en fantastiskt dag… fram till då Egon och Ragnar hittar båtens tidigare ägare, Gustav Sparre, död ombord på båten. För att inte förstöra stämningen väljer de båda herrarna att kasta Sparre överbord. Tyvärr fastnar kroppen i en tamp och blir stor uppståndelse i Skanörs hamn när båten anlöper med Sparres lik i släptåg.

Det visar sig snabbt att han inte dött en naturlig död och Skanörs poliser har fått ett komplicerat spaningsmord på halsen. När det kort därpå inträffar ytterligare ett dödsfall i hamnen, riktas pressens blickar mot den idylliska badorten i söder.

Sommaridyll och humor

Man vet vad man får och kan förvänts sig av Olséni och Hansens böcker – och de fortsätter att leverera. Det här är ett säkert kort om man är ute efter sommaridyll, humor och mysdeckare. Jag kommer fortsätta se fram emot nya böcker i den här serien varje sommar.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Sommar, sol… och mord: Strandhotellet
Taggar:                                                             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *