bifFör vissa är ett besök i järnaffären det som får deras fantasi och kreativitet att flöda, för andra är det skoaffärens skönheter som gäller. För mig är det Biblioteket som får mig att känna mig som ett barn i en godisaffär. Att strosa omkring och välja bland alla dessa alternativ, alla dessa möjligheter, som bibliotekshyllorna rymmer, får mig helt enkelt att bli glad.

Och biblioteken har lyckats med att följa med i den tekniska utvecklingen. Om de förr rymde inbundna böcker har utbudet nu vidgats till pocketböcker, e-böcker, ljudböcker av olika varianter, tidskrifter, dagstidningar, CD-skivor och DVD-filmer. Och på hyllorna med information kan man även plocka åt sig en annan liten godbit: gratistidningen bif – Biblioteket i Fokus.

Bif är en tidskrift som vänder sig till bibliotekarier och biblioteksbesökare, det vill säga till bokälskare. För visst är det så att vi som tycker om att läsa böcker även tycker om att läsa om böcker. Och vad vi hittar i bif är massor av information om böcker och författare i form av intervjuer, recensioner, och artiklar om olika genres och fenomen.

I det exemplar jag har framför mig just nu finns t ex en intervju med stjärnskottet Sara Lövestam, författare till fantastiska Tillbaka till henne, en artikel om manga och boktips från Augustprisnominerade författare.

Om man inte har vägarna förbi ett bibliotek eller vill vara lite mer miljövänlig kan man ladda ner bif från biblioteketifokus.se.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Som en godisaffär för bokälskare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *