Frida Skybäck hör till den ökande grupp svenska författare som skriver feelgood. Hon har tidigare valt historiska miljöer men i sin senaste, Bokhandeln på Riverside Drive, möter vi dagens liv med kämpande småföretagare, marknadsföring via sociala media och vår konstanta stress att hinna hit och dit.

Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck. LB Förlag, 2018.

Charlotte driver ett framgångsrikt företag men det ger inte längre någon glädje. Hon startade det med sin man, men nu när han gått bort har hon tappat fotfästet.

När hon blir kontaktad av en engelsk advokat som informerar henne om att hon ärvt ett hus och en bokhandel ger hon sig motvilligt iväg till London för att ta itu med arvet. Hennes intention är att snabbt sälja och åka tillbaka till Sverige.

Men bokhandelns personal väntar på henne, förhoppningsfulla om att hon kommer att se till att bokhandeln fortsätter drivas och att Charlotte blir en länk till dess ägare som de alla älskade.

Bokhandeln drevs av Charlottes moster, en kvinna Charlotte inte vet något om. Men tydligen har mostern hållit koll på henne under alla år. Charlotte undrar vad som hänt mellan de två systrarna.

Allt eftersom dras Charlotte in i det nät som bokhandeln, personalen och grannskapet i London består av. Hon vill att bokhandeln ska kunna fortsätta finnas och hon vill veta vad som hände mellan hennes mamma och moster.

Och plötligt är livet inte så tråkigt längre!

Lever upp till förväntningarna

Jag har tidigare läst Skybäcks Norrsken som ingår i serien om Systrarna Stiernfors. Helt ärligt tyckte jag den var ganska tråkig. Det tycker jag dock inte om Bokhandeln på Riverside Drive. Trots att den är förutsägbar har jag det trevligt när jag läser den. Den ger helt enkelt det som förväntas av en roman i denna genre.

Recension av Frida Skybäcks Norrsken

Skybäck är bra på att beskriva känslor och drivkrafter. Genom återblickar till de två systrarnas ungdom får vi också en inblick i den konflikt som under så många år terroriserade invånarna i Nordirland och England.

Marika

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Skybäck flyttar sin feelgood till nutid: Bokhandeln på Riverside Drive
Taggar:                                                 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *