SIGRID
Johanne Hildebrandt
Forum bokförlag, 2014
ISBN: 9789137136486

Recensent: Marika Mandrean

Sigrid

Sigrid är utvald av Freja till att uträtta stordåd! Det tvivlar hon inte på. Där hon växer upp som stormannadotter i Götaland under Vikingatiden påverkas hennes liv av den pågående kampen mellan götar och svear och vi är mitt i brytpunkten mellan asatron och kristendomen.

Sigrid blir bortgift med svearnas kung Erik Segersäll, men på väg till hans kungsgård möter hon den unge kämpen Sven. Även han har ett stordåd framför sig, han ska ta upp kampen med danernas Harald Blåtand. Sigrid och Sven dras oemotståndligt till varandra men deras öden skiljer dem åt. Kommer de livstrådar nornorna spunnit leda till att de möts igen?

Sigrid av Johanne Hildebrandt är en hisnande berättelse fylld av magi, romantik och action. Johanne Hildebrandt beskriver den själv som en actionsaga, och för mig passar den klart in i en av mina favoritgenres: historiska äventyrsromaner.

Sigrid Storråda, Sven Tveskägg, Harald Blåtand och Erik Segersäll, namn vi känner igen, levandegörs genom författarens tolkning. En spännande period i vår historia får uppmärksamhet och den religiösa brytpunkten kan lätt kännas igen i vår egen tid.

Johanne Hildebrandt skrev för ganska många år sedan Sagan om Valhalla. Jag har själv inte läst dem men däremot romanerna Älskade krig och Förbannade fred. Dessa utspelas i modern tid under Irakkriget och människotragedin i Darfur och författaren kunde i dessa använda sig av sina egna erfarenheter som krigskorrespondent.

Krig/Fred-böckerna och Sigrid är mycket olika typer av romaner. Klarar man av att skriva om så olika teman och på så olika sätt är man en riktigt duktig författare! Gemensamt för alla böckerna är att man som läsare fångas av berättelserna och att historien snabbt drivs framåt.

Marika (1)

Skrivet av Marika

Tycker att man ska läsa det man känner för att läsa. Läser allt från Anna Karenina till facklitteratur om psykologi till Charlaine Harris True Blood-serie.

Sigrid: fängslande berättelse med bra driv

En reaktion på “Sigrid: fängslande berättelse med bra driv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *