”Jag ska ta med mig massor med pockets”, sa en kollega när hon berättade om förberedelserna för sin semestermånad utomlands. Hon är inte ensam, vi är många som vill få med ett stort gäng böcker när vi reser och då är ju pocket det bästa formatet.

I några inlägg kommer jag att tipsa om böcker på olika teman som går att få tag i pocketformat. Först ut är thrillers.

Sommarpockets_thrillers

1. Gården av Simon Beckett. Spänningsroman som är svår att lägga ifrån sig. Sean är på flykt från sitt liv i London och befinner sig på den franska landsbygden. Han har övergett sin bil i en ödslig avkrok när han trampar i en rostig rävsax. Medvetslös av smärta och blodförlust befrias han av två systrar och vaknar upp på en sliten bondgård i närheten. Det är där Seans problem börjar på allvar. Snart är han indragen i en udda familjs och han förstår av bybornas antydningar att något allvarligt har hänt på gården.

2. Stallo av Stefan Spjut. Thriller som knyter an till den samiska mytologin och dess väsen. I mitten av 80-talet tar naturfotografen Gunnar Myrén en underlig bild när han flyger över Sareks nationalpark. Vad är det egentligen som rör sig bland träden i den vidsträckta dalgången? Liksom sin morfar vill Susso ta reda på vad fotot föreställer, om det är så att den norrländska vildmarken döljer ett väsen som ännu inte är känt. När ett barn rövas bort under mystiska omständigheter misstänker hon att det inte är mänskliga händer som ligger bakom, och hon dras in i en skräckfylld jakt efter sanningen.

3. Gone girl av Gillian Flynn. Världssuccé som håller läsaren på halster. Det äkta paret Nick och Amy som verkar mycket lyckliga tillsammans. Men på deras femte bröllopsdag anmäler Nick Amy som försvunnen. Media kastar sig över fallet och allteftersom de gräver visar det sig att Nicks och Amys äktenskap var långt ifrån perfekt. Från att ha utmålats som den orolige, panikslagne äkta mannen blir Nick nu huvudmisstänkt.

4. Glaskroppar av Erik Axl Sund. Obehaglig och otäckt realistisk om de mest extrema följderna av kreativt skapande. En självmordsvåg sveper över Sverige. Ungdomar från alla delar av landet tar livet av sig på de mest brutala sätt. Och de dör alla med Hungers musik i öronen. Jens Hurtig är den tillförordnade kriminalkommissarien som får ta sig an de förbryllande självmorden. Hans jakt efter Hunger leder honom ut till samhällets periferi, där livets mörka sidor tar sig våldsamma uttryck.

5. Sankta Psyko av Johan Theorin. Skickligt berättad thriller som trollbinder läsaren till sista sidan. Jan är en duktig pedagog, men han har också hemligheter. Han har inte avslöjat för någon vad som egentligen hände nio år tidigare, när lille William försvann från den förskola där han då arbetade. Han har inte heller berättat varför han är så angelägen om att få tjänsten på just Sankta Patricia. En natt när barnen sover djupt hämtar Jan nyckeln till källardörren, låser upp och börjar gå nerför trappan som leder till Sankta Patricia.

Andrea__

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och att det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Semesterpockets – Thrillers
Taggar:                                 

En reaktion på “Semesterpockets – Thrillers

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *