Nathalie en delikat historia

Sekwa förlag ger ut fransk litteratur, och har många bra böcker i sin utgivning. Jag läste bara för några dagar sedan ut Nathalie – en delikat historia, som är en fin berättelse om kärlek och livet, skriven med en härlig känsla. Nu satsar Sekwa på e-böcker och har från första mars i år fjorton titlar i svensk översättning tillgängligt digitalt, och ytterligare några på gång.

Satsningen innebär att utbudet av franskspråkig litteratur på svenska i e-boksformat utökas kraftigt, det har faktiskt inneburit nästan en fördubbling av utbudet. Jag hoppas att satsningen kommer att innebära att intresset för fransk litteratur, och kanske även fransk film, kommer att öka i Sverige. Känslan i fransk litteratur skiljer sig från den svenska, brittiska och amerikanska, som vi svenskar vanligtvis håller oss till. Jag tror att för den som vill läsa litteratur från andra delar av världen än Skandinavien och anglosfären, men kanske inte tidigare har läst så mycket, så är en bok av en fransk eller kanadensisk författare en bra början.

Jag vill tipsa om böckerna Nathalie – en delikat historia av David Foenkinos, Kod 400 av Sophie Divry, och de nyutgivna böckerna Fiskar ändrar riktning i kallt vatten av Pierre Szalowski och Allt jag önskar mig av Grégoire Delacourt.

Sekwa förlag satsar på e-böcker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *