Efter en stabil läsmånad så ligger jag bra till för att nå mitt mål på 80 – 100 lästa böcker under 2014. Bäst den här månaden var Sara Lövestams Grejen med verb och överraskande nog ungdomsboken 14 av Alexandra-Therese Keining.  Utmärkelsen månadens besvikelse måste jag tyvärr ge till Stephen Kings Doktor Sömn.

De här böckerna läste och recenserade vi i mars.

I mars läste Andrea

 • Doktor Sömn av Stephen King. Fortsättningen på The Shining. Danny är nu medelålders men måste ännu en gång ta sig an The Overlook Hotel. Inte en av Kings bästa.
 • Unaccostumed earth av Jhumpa Lahiri. Främmande jord på svenska. Novellsamling. Berättelser om familj och släktskap och om ensamhet, kärlek och svartsjuka.
 • Herr Isakowitz skatt av Danny Wattin. Tillsammans med sin far och son reser Danny till Polen för att leta efter sin farfars fars skatt som han enligt sägnen ska ha grävt ner på tomten när nazisterna invaderade Polen under andra världskriget. En varm bok fylld med humor men också ett stort allvar.
 • Valentina av Evie Blake. 80 år från varandra lever Valentina och Louise skrämmande lika liv. Erotisk spänningsroman som utspelar sig i Italien.
 • Grejen med verb av Sara Lövestam. Fantastiska Sara Lövestam lyckas göra grammatik till en rolig upplevelse.
 • 14 av Alexandra-Therese Keining. Under en helg förändras ett gäng ungdomars liv. Spännande och välskriven ungdomsbok.
 • Burma boy av Biyi Bandele. Fjortonårige Ali har ljugit om sin ålder för att få möjlighet att slåss för ett brittiskt specialförband under andra världskriget. En varm skildring om en pojkes väg mot vuxenlivet.

I mars läste Marika

 • Dålig karma av David Safier. Kim använder vassa armbågar i sin karriär som TV-journalist. När hon plötsligt dör och återföds som myra påbörjas, under vägledning av Buddha, en lång och krokig väg för att samla god karma. Rolig, dråplig och intelligent bok!
 • Himlen i Bay City av Catherine Mavrikakis. Under en tröstlös och purpurgrå himmel försöker amerikanska tonåringen Amy frigöra sig från arvet av psykiska sår hennes släktingar bär på efter judeutrotningen under Andra Världskriget.
 • Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children av Ransom Riggs. Äventyr, parallella världar, nutid och dåtid. Egensinnig sträckläsarbok där extra plus ges för att historien illustreras av lite skrämmande och definitivt fantasieggande svartvita fotografier.
 • Psykodrama av Magnus Dahlström. En traumatiserad patient besöker en psykiatriker. Deras samtal böljar mellan stunder av dialog följt av tystnader när minuterna tickar på. Väcker frågor om vad som är sant, vad som är falskt och hur vi manipulerar varandra.
 • Minns mig som en ängel av Kristina Appelqvist. Litteraturvetaren Helena hamnar mitt uppe i ett mordfall med anknytning till Nobelpriset i litteratur, Karen Blixens kärlek till sin Denys och Skaraborgs vackra miljö. Recension kommer. Läsarhöjdpunkten i mars!

De här böckerna recenserade vi i mars

Psykodrama Valentina Doktor_somn

Missa inte Marikas inlägg på temat ”romaner där böcker spelar huvudrollen”…

… och de om Nordic noir.

 

Andrea

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Sammanfattning mars 2014

4 reaktion på “Sammanfattning mars 2014

  • 01/04/2014 kl. 09:45
   Permalänk

   Kul att du gillar bloggen!
   /Andrea

   Svar
 • 31/03/2014 kl. 16:55
  Permalänk

  Miss Peregrine och Dålig karma är två böcker som jag är sugen på!!

  Svar
  • 01/04/2014 kl. 09:44
   Permalänk

   Miss Peregrine är en spännande bok som använder sig av gamla viktorianska bilder för att förstärka berättelsen. Den rekommenderar jag verkligen!
   /Andrea

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *