Vilken produktiv månad det blev, april! Ett stort gäng recenserade böcker och kolla in Marikas lista över lästa böcker. Den sträcker sig lång jämfört med mina fyra. Nu ska jag se till att slå henne i maj.

I april läste Andrea

Supernova Ull Revolutionsskrivarna

 • Revolutionsskrivarna av Nawal El Saadawi. Gripande skildring av den egyptiska revolutionen som utspelade sig på Tahirtorget i Kairo under 2011. Utifrån kvinnors perspektiv får vi ta del av händelserna som byggde upp till revolutionen.
 • Supernova av Marika King. Månadens positiva överraskning! Om en ung kvinna som gör karriär, men som funderar på om de saker i livet hon offrar är värt det hon vinner.
 • Stolthet och fördom av Jane Austen. En klassiker som inte faller mig i smaken, till mitt stora förtret.
 • Ull av Hugh Howey. En av de bästa böckerna jag läst i år. I en skrämmande framtid lever människorna i en stor silo under marken, som skyddar dem mot den obeboeliga världen utanför.  När silon förlorar sin sheriff bryter upproret ut.

I april läste Marika

Livet_efter_dig Rasputins_dotter Det_19e_Fabergeägget

 

 

 

 

 • Wars of the Roses – Stormbird av Conn Iggulden. Mästaren i genren historiska äventyrsromaner har startat en ny serie böcker! Den här gången handlar det om inbördeskriget i England under 1400-talet och berättelsen sträcker sig från intrigerna om makt vid hovet till hur dessa påverkar befolkningen.
 • Jag vill ju vara fri av Annika Persson. Intressant och respektfull biografi om kvinnan som gav ansikte till ’Ronjas mamma’, Lena Nyman. Månadens läsupplevelse!
 • Nina av en slump av Michele Lesbre. Följer under ett par dagar en ung tjejs liv i en fransk småstad. Boken lämnade inget större intryck hos mig.
 • Red Road av Denise Mina. Skottlands motsvarighet till vår Nordic noir kallas Tartan Noir vari Denise Mina är en av förgrundsfigurerna. Så i denna deckare tecknas ett mörkt och brutalt porträtt av Glasgow med pedofili, korruption och svårigheten för poliserna som vill motarbeta detta.
 • Livet efter dig av Jojo Moyes. Lou tar motvilligt jobb som vårdare till Will som är förlamad, men allteftersom växer vänskap och kärlek fram. Men Will ser ingen livskvalitet i det liv han nu har där han är helt beroende av sin omgivning och vill begå självmord.
 • Rasputins dotter av Kathryn Harrison. Färgstark och levande skildring av en värld som nu försvunnit: tsarens Ryssland. När Rasputin mördas tas hans dotter om hand av tsarfamiljen. Medan de sitter i husarrest berättar hon historier om det verkliga Ryssland, utanför palatsets murar, för den blödarsjuka tronarvingen.
 • Huset Longbourn av Jo Baker. Ett måste för alla som är svaga för Mr Darcys värld. Historien om tjänstefolket som figurerar i bakgrunden av Jane Austens Fördom och stolthet.
 • Det 19:e Fabergéägget av Claes Ericson. Om jakten på ett försvunnet Fabergéägg, både genom tiderna och geografiskt mellan Sankt Petersburg och Sibirien.

De här böckerna recenserade vi i april

Huset_Lonbourn Jag_vill_ju_vara_fri Minns_mig_som_en_angel

Och så diskuterade jag..
om jag måste läsa ut en bok, även om jag inte tycker att den är bra.

Andrea

Skrivet av Andrea

Driver Bibliophilia.se. Läser allt som intresserar, vilket är det mesta. Tycker att all sorts litteratur fyller en funktion och det inte finns någon litteratur som är finare än någon annan.

Sammanfattning april 2014

En reaktion på “Sammanfattning april 2014

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *