Samlade svenska kulter är ett antal berättelser som alla är pusselbitar i en stor helhet. De väver en från en värld som är både skrämmande, bisarr och obehagligt lik den verklighet vi känner som vår egen. Det handlar om sådant som döljer strax under vardagens grå och trygga yta.

Sjukt, onaturligt, perverst, men samtidigt väldigt mänskligt. Samlade svenska kulter är en bok full med moderna skräckberättelser. Det är en blandning av historier med övernaturliga inslag, väsen man inte trodde fanns, barns fantasier, och vardagliga situationer där någon går ett steg för långt. Alla gör mig obehaglig till mods, men jag kan inte låta bli att fortsätta läsa. Även de berättelser som är oerhört bisarra har något inslag som jag kan identifiera mig med.

Fagers språk och hans sätt att föra mig som läsaren igenom historien trollbinder mig. Spänningen ligger inte i det som står svart på vitt på sidorna, utan det som går att läsa mellan raderna. Fager är absolut inte en författare som skriver läsaren på näsan, vilket jag verkligen uppskattar.

Samlade svenska kulter av Anders Fager

3 reaktion på “Samlade svenska kulter av Anders Fager

 • 07/07/2012 kl. 06:10
  Permalänk

  Jag har kikat på den här boken ett bra tag nu och efter jag läst ditt inlägg så undrar jag om jag faktiskt inte ska köpa den 🙂

  Svar
 • 08/07/2012 kl. 09:13
  Permalänk

  Vad roligt att höra 🙂 Jag kan verkligen rekommendera boken! Det är kul att en svensk författare skriver skräck på det här viset.

  Svar
 • Pingback: Tillbakablick på sommarens läsning | Bibliophilia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *